Tomašević: Idemo dalje prema hodogramu u izgradnju CGO-a u Resniku

Pixabay.com
Grad Zagreb, Foto: Pixabay.com

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je da je u savjetovanje upućen natječaj za izradu studijsko-projektne dokumentacije za izgradnju Centra za gospodarenjem otpadom u Resniku, čime se, prema hodogramu, ide dalje u izgradnju CGO-a do 2028. godine.

„Novi Centar za gospodarenje otpadom u Resniku će Zagrebu omogućiti da prema suvremenim standardima, bez ugroze za zdravlje i kvalitetu života stanovnika Resnika, zaprima i obrađuje miješani komunalni otpad, biootpad i suhe reciklate kao što su papir, plastika i metal“, rekao je Tomašević dodavši da je izgradnja postrojenja dovoljna da se zatvori Jakuševac.

Na konferenciji za medije u Gradskoj skupštini istaknuo je da se upućivanjem u prethodno savjetovanje, ide dalje prema izgradnji CGO-a, koji se očekuje 2028. godine.

Na javnom natječaju odabrat će se tvrtka koja za 1,1 milijun eura trebati napraviti studiju utjecaja na okoliš, s pratećom dokumentacijom, izradu idejnog projekta za sami centar te ishoditi dozvole.

Tomašević je podsjetio da je trošak investicije u izgradnju CGO-a oko 140 milijuna eura, te je istaknuo da se u njegovu izgradnju ide prema hodogramu koji je usvojila Gradska skupština.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari