Svi indeksi na Wall Streetu u kolovozu znatno pali

Foto: Pixabay/Pexels

Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 blago pao, dok je Nasdaq indeks porastao, nakon novih podataka o inflaciji u SAD-u, koji su podržali nade ulagača da američka središnja banka neće dodatno povećati kamatne stope.

Nakon četiri dana rasta, Dow Jones je, piše Hina, oslabio 0,40 posto, na 34.721 bod, a S&P 500 0,16 posto, na 4.507 bodova. Nasdaq indeks ojačao je, pak, 0,11 posto, na 14.034 boda.

Jučer je objavljeno da je inflacija u SAD-u, mjerena izdacima za osobnu potrošnju, u srpnju iznosila 3,3 posto na godišnjoj razini, što je u skladu s očekivanima analitičara.

Temeljna stopa inflacije, bez cijena energenata i hrane, iznosila je, pak, 4,2 posto, također u skladu s očekivanjima.

Premda se inflacija i dalje kreće znatno iznad Fedove ciljane razine od 2 posto, novi podaci podržali su nade ulagača da središnja banka neće dodatno povećati ključne kamatne stope.

Ipak, trgovalo se oprezno jer će u petak biti objavljeno izvješće o zapošljavanju i plaćama, koje bi moglo znatno utjecati na smjer tržišta.

Unatoč znatnom rastu ovoga tjedna, svi najvažniji indeksi znatno su pali u cijelom proteklom mjesecu. Nakon pet mjeseci rasta, S&P 500 indeks izgubio je u kolovozu 1,8 posto, Nasdaq 2,2, a Dow Jones 2,4 posto.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari