Svaki četvrti radnik u Hrvatskoj uvijek proturječi šefu

Svađa sa šefom, ilustracija. Foto: Olly/Pexels

Svaki četvrti radnik u Hrvatskoj, točnije njih 26 posto, uvijek proturječi šefu ili ispravlja nadređenu osobu ako je uvjerena da je ista napravila neku grešku.

Otkrivaju to rezultati istraživanja koje je proveo MojPosao, portal za oglašavanje radnih mjesta u Hrvatskoj i dio Alma Career grupacije, na uzorku od preko 1.850 ispitanika.

Dvije trećine ispitanika, 66 posto, izjavilo je da “biraju svoje bitke”, odnosno ponekad proturječe nadređenoj osobi, a ponekad ostaju nijemi.

Promišljaju o tome koliko je određeni šefov propust bitan za poslovanje, tim ili njihov status u tvrtki i reagiraju sukladno tome.

Ako procijene da je riječ o sitnici, zadržat će to za sebe, a ako je ipak u pitanju neka važnija stvar, otvoreno će reći što misle.

Osam posto radnika nikada ne proturječi nadređenim osobama.

Neki svoju odluku pojašnjavaju time što ne žele nikoga uvrijediti, kao i onom starom prema kojoj je “šef uvijek u pravu”, a drugi otvoreno priznaju da ih je strah reakcije koja bi mogla uslijediti.

17 Odgovora

  1. Gdje su tu kultura i bonton? Ok ako se radi o uljuđenom dijalogu kada radnik doista pokušava iz svoje pozicije poboljšati poslovanje

    1. Ako je pitanju poboljšanje poslovanja i ako se daju važeći argumenti, tojest da nije samo da se ide buntonvički protiviti, u tom slučaju treba reći. Mislim da će onda i šef cijeniti to.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari