Subaru povlači vozila zbog senzora za aktiviranje zračnog jastuka

Pixabay.com
Subaru, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Subaru povlači 118.723 vozila u SAD-u zbog problema koji sprječava aktiviranje zračnih jastuka u slučaju prometne nesreće, objavila je Nacionalna uprava za sigurnost prometa na cestama (NHTSA).

Opoziv obuhvaća modele Outback i Legacy koji su proizvedeni između 2020. i 2022. godine, prenosi Reuters.

“Kondenzator u senzorima sustava detekcije putnika (ODS) može puknuti zbog kratkog spoja, što može spriječiti aktiviranje zračnog jastuka kod suvozača u slučaju sudara”, rekli su iz NHTSA.

Prodavači će besplatno zamijeniti ODS senzore na suvozačevom sjedalu kako bi riješili problem.

Očekuje se da će pisma koja obavještavaju vlasnike o sigurnosnom riziku biti poslana poštom do 21. svibnja 2024. godine, navodi USA Today.

Do opoziva je došlo samo nekoliko dana nakon što su Chrysler i Dodge bili prisiljeni izdati slične naloge za povlačenje vozila u SAD-u zbog sličnog problema sa zračnim jastucima, ističe NHTSA.

8 Odgovora

  1. Tesla ove godine 4 puta povukla aute zbog greske,oni sad povalce zbig greske. Sjecam se da sam isto neki dan citao isto od jedne kompanije dasu povukli. Pa kako ti ljudi rade. Koda ih boli briga. Bitno da imaju milijune u džepu, a to sto postena osoba kupi i ocekuje da je sve u redu. To je previse. Sramota i trebali bi ih gadno kazniti za te stvari.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari