Štrajk zatvorio Eiffelov toranj na stotu godišnjicu smrti Gustavea Eiffela

Pixabay.com
Pariz, Francuska Foto: Pixabay.com

Eiffelov toranj u srijedu je zatvoren za javnost nakon što je osoblje stupilo u štrajk, i to na 100. godišnjicu smrti njegovog tvorca Gustavea Eiffela.

Moćni sindikat CGT, javlja The Guardian, istaknuo je kako je štrajk započeo uoči pregovora o novom ugovoru s gradskom vijećnicom, koja je vlasnik tornja, u znak prosvjeda zbog “trenutnog načina upravljanja”.

Čelnici sindikata tvrde da operativna tvrtka SETE “srlja u katastrofu” jer je njen poslovni model “preambiciozan i neodrživ” pošto se temelji na preoptimističnoj procjeni budućih prihoda od prodaje karata i podcjenjivanju spiralnih troškova održavanja i popravaka.

SETE-ova procjena budućeg proračuna bazirana je na privlačenju 7,4 milijuna posjetitelja svake godine, što je brojka koja nikada prije nije dosegnuta i koju sindikat smatra nerealnom.

Eiffelov toranj, jedna od najposjećenijih svjetskih atrakcija, privlačio je gotovo sedam milijuna posjetitelja godišnje – od čega su tri četvrtine strani turisti – prije pandemije Covida.

Nakon što su ukinute mjere vezane uz pandemiju, broj posjetitelja počeo se smanjivati te ih je u 2022. godini bilo 5,9 milijuna. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari