Štrajk službenika u pravosuđu traje više od mjesec dana; sindikati o novim koracima

Foto: Hina

Štrajk službenika u pravosuđu Hrvatske traje više mjesec dana, a dogovor s Vladom Hrvatske se ne nazire. Danas bi, zato, trebalo da se sastanu sindikalni povjerenici da bi odlučili o daljnjim koracima.

Službenici i namještenici u pravosuđu ne odustaju od svojih zahtjeva da se plaća poveća za 400 eura.

Istodobno, Vlada Hrvatske ostaje pri svojoj ponudi dodatka do primjene novoga Zakona o plaćama. Iako će se danas sastati, u prekid štrajka sumnja predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković. “Niti ministar, niti predsjednik Vlade u ovom trenutku nemaju nikakav protuprijedlog kako bi se štrajk prekinuo. Činjenica je da ljudi koji su u štrajku nisu spremni čekati nove uredbe”, rekla je za hrt.hr.

Vlada ne odustaje, želi premostiti ovu situaciju isplatom dodatka državnim i javnim službenicima koji će se ugraditi u koeficijente, a sve do novog Zakona o plaćama, ponavlja ministar Ivan Malenica.

“Mi smo predstavili u Hrvatskom saboru Zakon o plaćama u državnim javnim službama, iz kojeg se vidi namjera Vlade da se povećaju plaće. Dakle, da bi se osiguralo povećanje, treba osigurati određena sredstva. Mi smo problemu nedostatnih plaća u javnoj upravi pristupili sustavno i kroz Zakon o plaćama i kroz nove uredbe”, naglasio je.

Kroz ocjenjivanje službenici i namještenici mogu dobiti veću plaću, a isto tako kroz isplatu bonusa. Očekujem njihovo povjerenje i podršku da skupa prođemo kroz izrade uredbi i povećanje koeficijenata za službenike i namještenike u pravosudnim tijelima, rekao je Malenica.
Ipak, konkretnih rješenja još nema a građani i poduzetnici čekaju.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari