Snažan početak godine za Nvidiju: Povećala tržišnu vrijednost za 128 milijardi dolara

Pixabay.com
Nvidia, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Nvidia je, prema prvim pokazateljima, imala snažan početak nove godine, održavajući brzi rast koji je doveo do povećanja vrijednosti njezinih dionica za gotovo 240 posto u 2023. godini.

Proboj u području umjetne inteligencije povećao je Nvidijinu tržišnu vrijednost za dodatnih 128 milijardi dolara, nakon što je ovaj mjesec njena vrijednost porasla za oko 10 posto.

Ove godine Nvidia lako nadmašuje šire tržište i druge dionice takozvanih Magnificent Seven megakapitaliziranih tehnoloških kompanija. To je čini “svijetlom točkom”, jer se indeks S&P 500 kreće blizu rekordnih razina zbog pitanja o korporativnim profitima i vremenu očekivanog smanjenja kamatnih stopa Federalnih rezervi, prenosi Bloomberg.

Burzovni analitičari za sljedećih 12 mjeseci za Nvidiju predviđaju prosječnu cijenu dionice od oko 650 dolara, što ukazuje na rast od oko 19 posto za kompaniju koja već ima tržišnu kapitalizaciju veću od 1,3 trilijuna dolara.

Tvrtka je najavila tri nova grafička čipa za računala koja će omogućiti njihovim korisnicima da bolje iskoriste mogućnosti umjetne inteligencije. Dionice su također dobile poticaj prošli tjedan kada je potvrđeno da kompanija očekuje nastavak rasta kroz kalendarsku 2025. godinu.

Očekuje se da će Nvidia sljedećeg mjeseca izvijestiti o zaradi u četvrtom kvartalu 2023. Analitičari predviđaju da su prihodi porasli za oko 230 posto u tom razdoblju nakon skoka od otprilike 206 posto u trećem tromjesečju, pokazuju podaci koje je prikupio Bloomberg.

8 Odgovora

  1. Dolaze sve naprednije igre, moraju se kupiti i nove grafičke kartice, da da…!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari