Skydance konačno postigao dogovor s Paramountom

Paramount, Foto: Wikimedia Commons

Skydance Media i Paramount Global dogovorili su spajanje, objavile su tvrtke kasno u nedjelju, čime počinje novo poglavlje u povijesti jednog od najstarijih studija u Hollywoodu.

Spjanje će se, piše Reuters, sastojati od dva koraka u kojem će Skydance i njegovi partneri prvo preuzeti National Amusements, koji drži kontrolni udio obitelji Redstone u Paramountu, za 2,4 milijarde dolara u gotovini.

Skydance će se naknadno i spojiti s Paramountom, za što će izdvojiti 4,5 milijardi dolara u gotovini ili dionicama te osigurati dodatnih 1,5 milijardi dolara za Paramountovu bilancu.

Ovaj dogovor predstavlja kraj ere Shari Redstone, čiji je otac Sumner Redstone transformirao obiteljski lanac drive-in kina u medijsko carstvo koje je uključivalo Paramount Pictures, televizijsku mrežu CBS, kabelsku televizijsku mrežu Comedy Central, Nickelodeon i MTV.

Sporazum predstavlja nagli preokret nakon što su prošlog mjeseca propali razgovori između Redstone i 41-godišnjeg Davida Ellisona, sina suosnivača kompanije Oracle Larryja Ellisona.

Odluka Shari Redstone da okonča pregovore tada je šokirala odbor i “frustrirala zaposlene i investiture”, što je dovelo do pada dionica.

Opterećena dugom od preko 14 milijardi dolara, kultni holivudski studio dugo se borio da pronađe svoje mjesto u industriji streaminga.

Ellison će biti predsjednik i glavni izvršni direktor, a ubrzo nakon objavljivanja informacije o spajanju izjavio je da vjeruje kako bi kompanija mogla napredovati ako će više ulagati u nove tehnologije.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari