Skydance poboljšao ponudu, sve su bliže preuzimanju Paramounta

Paramount, Foto: Wikimedia Commons

Skydance Media, američka producentska kompanija predvođena milijarderom Davidom Ellisonom, mjesecima je u utrci da preuzme kontrolu nad jednim od najvećih holivudskih studija, Paramountom. Tijekom vikenda poslali su novu, poboljšanu ponudu za preuzimanje.

Po trenutnom scenariju, dioničari bez prava glasa dobili bi 15 dolara po dionici, odnosno 26 posto više u odnosu na cijenu po zatvaranju burze u petak.

Izvori upoznati s pregovorima potvrdili su predložene uvjete za Deadline nakon što su ih The Wall Street Journal i Bloomberg objavili ranije u nedelju.

U transakciji u dva koraka, Skydance bi prvo kupio National Amusements, koji kontrolira skoro 80 posto dionica Paramounta s pravom glasa, iako samo oko 10 posto vrijednosti njegovog kapitala.

U drugom koraku bi kompanija ubacila dodatni novac u Paramount kroz novu tvrtku.

Dok su mnogi u Hollywoodu, među kojima su i vrhunski filmski autori poput Jamesa Camerona, podržali dogovor sa Skydanceom, poseban scenarij koji je uključivao privatni investicijski fond Apollo Global Management i Sony Pictures Entertainment privukao je dosta pozornosti na Wall Streetu.

Šanse za tu opciju su se naizgled smanjile poslednjih dana – glavni čovjek Sonya, Tony Vinciquerra istaknuo je za Deadline prošlog tjedna da razgovori “napreduju” između svih strana, ali je također odbio komentirati mogućnosti spajanja i preuzimanja tijekom nedavnog predstavljanja rezultata kompanije investitorima.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari