Na pomolu veliko spajanje Paramounta i Warner Brosa?

Foto: Pixabay

Izvršni direktor Warner Bros. Discoveryja David Zaslav sastao se s izvršnim direktorom Paramount Globala Bobom Bakishom, a tijekom susreta su razgovarali o potencijalnom spajanju te dvije kompanije, otkrila su CNN-u dvojica insajdera.

To spajanje stvorilo bi megakompaniju u industriji zabave i vijesti koja bi obuhvaćala filmske studije Warner Bros. i Paramount, ali i televizijske kanale CBS, CNN te mnoštvo kablovskih.

Ipak, Warner Bros. Discovery za sada ne može ući u transakciju s Paramountom ili bilo kojim drugim entitetom, sve dok se u travnju 2024. ne okonča klauzula na osnovu Zakona o porezu koji Zaslavu zabranjuje dodatne akvizicije ili spajanja.

Na taj datum obilježit će se dvije godine od spajanja Warnera sa Discoveryjem, vrijednog 43 milijarde dolara, a zabrana je dogovorena kako bi se osigurale porezne olakšice — ako se Warner Discovery odluči uključiti u bilo kakvo novo spajanje prije spomenutog datuma, suočit će se s velikim poreznim izdacima.

Zaslav, koji iza sebe već ima brojne akvizicije, posljednjih je meseci pričao o “nabavci dodatnih sredstava” kako bi povećao ponudu sadržaja Warner Bros. Discoveryja.

S druge strane, Paramountu je potreban strateški partner da bi opstao u trenutnom medijskom okruženju. Shari Redstone, nasljednica Paramountove matične kompanije, National Amusements, navodno je u pregovorima da proda svoj udio u kompaniji.

Jedan insajder je potvrdio da je Zaslav već razgovarao sa Redston o mogućem dogovoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari