Netflix popustio pritiscima i objavio izvješće o gledanosti

Foto: John Mark Smith/Pexels

Netflix je konačno popustio pritiscima te je kao reakciju na optužbe za netransparentnost u utorak objavio veliko izvješće o tome što se od njihovih programa najviše gledalo u 2023. godini.

Podatke o gledanosti, priznao je jedan od izvršnih direktora Ted Sarandos, držali su izvan očiju javnosti kako bi mogli eksperimentirati sa svojim programom bez straha od konkurencije.

Sada kada imaju 250 milijuna pretplatnika diljem svijeta, dodao je, mogu biti potpuno transparentni i otvoreni po pitanju sadržaja i praćenja istog.

Objavljivanje tih podataka od njih su tražili glumci i scenaristi tijekom štrajka koji je ljetos paralizirao Hollywood jer žele biti više plaćeni ako su radili na nekoj od najgledanijih serija ili filmova.

Prva sezona akcijskog trilera “Noćni agent” bila je najgledanija serija ovog servisa u proteklih šest mjeseci, prikupivši 812 milijuna sati gledanja.

Slijede druga sezona serije “Ginny i Georgia“ sa 665 milijuna sati te “Slava“ s 662 milijuna.

Među filmovima je najgledanija bila “Majka” s Jennifer Lopez u glavnoj ulozi.

Sarandos je novinarima otkrio i kako je za 55 posto gledanosti zaslužna originalna produkcija Netflixa, a za preostalih 45 licencirani naslovi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari