Siemens u Britaniji gradi centar za istraživanje i razvoj željezničkih sustava

Pixabay.com
Proizvođačke cijene industrije, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Njemački inženjerski div Siemens objavio je da planira uložiti gotovo 127 milijuna dolara u centar za istraživanje i razvoj željezničkih sustava u Britaniji koji će zamijeniti tvornicu željezničke opreme.

Siemensova tvornica u Chippenhamu projektira i proizvodi sustave željezničke signalizacije i upravljanja još od viktorijanskog doba.

Prilikom posjeta pogonu britanski ministar financija Jeremy Hunt nazvao je novu Siemensovu investiciju velikim poticajem.

“Nova Siemensova investicija veliki je poticaj britanskom proizvodnom sektoru svjetske klase i pokazuje da naš plan da Ujedinjeno Kraljevstvo bude najbolje mjesto za ulaganje i rast poslovanja donosi željene rezultate”, rekao je Hunt.

Svih 800 radnih mjesta bit će preseljeno u novi centar za razvoj modernih konvencionalnih i digitalnih željezničkih sustava, prenosi Hina, čije se otvaranje očekuje do 2026.

“Digitalna tehnologija poboljšat će sigurnost, pouzdanost i povezanost naših željeznica i potaknuti održive prilike na bolje plaćenim poslovima i u izvozu, u sklopu našeg plana za rast gospodarstva”, dodao je ministar Hunt prilikom posjeta tvornici.

Izvršni direktor Siemens Mobilityja za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku Rob Morris kazao je da ulaganje od 115 milijuna eura očituje čvrstu odluku o kontinuitetu poslovanja Chippenhamu i Britaniji.

“Tvornica Siemens Mobilityja u Chippenhamu s naših 30 pogona diljem zemlje transformirala je željeznicu, putovanja i prijevoz u Britaniji, a nastavit će to činiti sa željezničkom tehnologijom temeljenom u oblaku koja povezuje stvarni i digitalni svijet, digitalizacijom željeznice”, dodao je Morris.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari