Siemens Hrvatska predstavio revolucionarnu tehnologiju industrijski metaverzum

„Shaping tomorrow, today“, Zagreb, Foto: Siemens Hrvatska/Promo

Siemens Hrvatska predstavio je industrijski metaverzum, tehnologiju koja će oblikovati budućnost održivog poslovanja.

Industrijski metaverzum Siemens predstavlja kao virtualni svijet koji se gotovo ne razlikuje od stvarnosti, a omogućuje ljudima da rade uz pomoć umjetne inteligencije, u stvarnom vremenu, ne bi li riješili izazove stvarnog svijeta.

Osigurava suradnju različitih kompanija, timova, bez obzira gdje se oni nalaze, a zahvaljujući tome će tvrtke moći brže, lakše i jeftinije razvijati održive proizvode.

Procjenjuje se da će upravo zahvaljujući prednostima industrijskog metaverzuma kompanije tijekom proizvodnje uštedjeti do 40 posto energije, 50 posto materijala potrebnih za proizvodnju, istovremeno podižući produktivnost za 20 posto.

Predsjednica Uprave Siemens Hrvatska, Medeja Lončar Foto: Siemens Hrvatska/Promo

“Tehnologija koju u Siemensu razvijamo već gotovo dva stoljeća transformira svijet donoseći inovacije u gotovo sve industrije, a uvjereni smo da će industrijski metaverzum biti jedna od takvih novosti koja će idućih 20 godina oblikovati i osnažiti kompanije”, poručila je Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemens Hrvatska, na događaju „Shaping tomorrow, today“, na kojem se u Zagrebu okupilo gotovo 400 njihovih poslovnih partnera iz cijele Hrvatske.

Poseban gost bio je Theo Papadopoulos, voditelj Siemens Industrial Metaverse Laba, od kojeg su predstavnici hrvatskih kompanija iz prve ruke imali priliku čuti mogućnosti koje donosi industrijski metaverzum.

Povezujući stvarni i digitalni svijet, Siemens osnažuje svoje klijente na putu digitalne transformacije i postizanju održivosti, poručio je Papadopoulos.

“Uvjereni smo da će nam digitalizacija pomoći da postignemo rast i napredak uz korištenje manje resursa, odnosno omogućiti da izgradimo svijet u kojem će pametna proizvodnja, pametni energetski sustavi, te pametne zgrade učiniti našu svakodnevicu lakšom, zdravijom i održivijom“, dodao je voditelj Siemens Industrial Metaverse Lab

3 Odgovora

  1. Znaci uz Zuckerberg-ov metaverzum imat ćemo i Siemens-ov. Svi se razbacuju velikim najavama a vidit cemo sto ce biti od toga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari