Siemens Healthineers u tri mjeseca ostvario dobit od 5,2 milijarde eura

Foto: Pixabay/Pexels

Njemački proizvođač medicinske opreme Siemens Healthineers izvijestio je u srijedu o stabilizaciji tromjesečnog prihoda zahvaljujući uređajima za slikovnu dijagnostiku koji su nadoknadili pad potražnje za testovima za covid 19.

Hina navodi da je od travnja do lipnja prihod grupe iznosio 5,2 milijarde eura i zadržao se na razini istog prošlogodišnjeg razdoblja. U prethodna tri mjeseca smanjio se za 2,1 posto.

Kada se izuzmu promjene valutnih tečajeva i prodaja odnosno kupnja imovine prihod im je u trećem fiskalnom tromjesečju porastao za 3,6 posto, dok je, ako se isključi poslovanje s brzim antigenskim testovima na covid 19, veći za 10,1 posto zahvaljujući rastu od 15,2 posto u segmentu uređaja za slikovnu dijagnostiku.

Slaba potražnja za testovima bila je kočnica i prilagođenoj dobiti prije kamata i poreza (EBIT) koja je smanjena za tri posto, na 740 milijuna eura.

Neto dobit poskočila je pak za 24 posto, na 451 milijun eura, uglavnom zahvaljujući “vrlo niskoj poreznoj stopi”, znatno nižoj nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Potvrdili su da bi im prihod u financijskoj godini koja završava u rujnu mogao biti jedan posto niži do jedan posto viši nego u 2021/2022. Kada se isključi prihod od testova, trebao bi porasti za šest do osam posto, procjenjuju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari