Siemens Energy najavljuje širenje poslovanja koje uključuje i Hrvatsku

Siemens, Foto: Wikimedia Commons

Njemački proizvođač opreme za elektrane Siemens Energy planira zaposliti više od 10.000 radnika i uložiti 1,2 milijarde eura u poslovanje s električnim mrežama, rekao je izvršni direktor u utorak, skiciravši plan širenja poslovanja koji uključuje i Hrvatsku.

Svjetska ulaganja u električne mreže, piše Hina, dosegnut će u idućih 15 godina razinu za koju im je do sada bilo potrebno 150 godina, rekao je Tim Holt iz odjela Grid Technologies.

“Želimo sudjelovati u tom procvatu”, dodao je Holt.

Odjel Grid Technologies namijenio je 1,2 milijarde eura za nove tvornice i veće proizvodne kapacitete u SAD-u, Europi i Aziji, prema Financial Timesu (FT) koji je prvi izvijestio o planovima zapošljavanja.

Oko 40 posto novih radnih mjesta kompanija planira u Europi, po 20 posto u SAD-u i Indiji, a ostatak u Aziji i Latinskoj Americi.

U Europi Siemens Energy otvarat će radna mjesta u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Hrvatskoj i, u manjoj mjeri, Rumunjskoj, precizirao je za Reuters glasnogovornik tvrtke.

Kompanija računa na moguće zastoje u nabavljaju novca za financiranje širenja na tržištima kapitala budući da ulagači nisu skloni financirati ulaganja u energetsku tranziciju, navodi FT Holtove riječi.

Konkurencija na tržištu kapitala sve je žešća i morat ćemo potražiti alternativne mogućnosti financiranja, rekao je čelnik njemačke tvrtke za FT.

Siemens Energy nastao je 2020. godine izdvajanjem Siemensovog poslovanja s plinom i strujom.

Poslovnu godinu koja je završila u rujnu 2023. kompanija je zaključila s neto gubitkom od 4,6 milijardi eura zbog problema u poslovanju s vjetroelektranama. U prva tri mjeseca ove godine ponovo su poslovali u plusu, od 108 milijuna eura, istaknuvši dobre rezultate u odjelu za mreže.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari