Rovinj će preurediti prizemlje stare željezničke stanice u moderan “coworking” prostor

planirani prostor, foto Grad Rovinj

Grad Rovinj planira prenamjenu dijela prizemlja željezničke stanice u moderni coworking prostor, projekt koji bi trebao stvoriti nove prilike za samozapošljavanje i zadržavanje mladih u njihovom rodnom gradu.

Ideja je to, koja je nastala uslijed velikog interesa i popunjavanja prostorija postojećeg coworkinga. Grad Rovinj je stoga odlučio osigurati dodatne prostorije s ciljem poticanja samozapošljavanja te time pružiti priliku mladima da ostanu raditi i živjeti u svome rodnome gradu.

„Ovaj projekt predstavlja korak naprijed u razvoju naše zajednice. Coworking prostor će omogućiti mladim ljudima da pokrenu i razvijaju svoje poslovne ideje, pružajući im pritom sve potrebne resurse na jednom mjestu.“, izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

„Osim što potičemo ekonomski rast, ovakvi projekti također povećavaju dostupnost radnih mjesta i podupiru napredak našeg grada.“, napomenuo je povodom najave projekta Paliaga.

Planiran prostor, foto: Grad Rovinj

Oživljavanje i funkcionalnost kulturne baštine

Prostor će biti opremljen tako da odgovara suvremenim radnim navikama, s fokusom na fleksibilnost i suradnju, a ujedno će se očuvati i kulturna baština zgrade. Vrijednost radova je procijenjena na 391.774,28 Eura. Predviđeni radovi uključuju izmjenu pregradnih zidova, električnih instalacija, postavljanje nove rasvjete te prilagodbu sanitarnih čvorova i zajedničkih prostora.

Ukupna površina prostorije iznosi 170 m2, u kojima su planirani uredski prostor za voditelja, sala za sastanke, 25 uredskih jedinica te izolirane kabine za telefonske pozive. Također, planira se obnova vanjske stolarije prema uputama konzervatorskog odjela.

Cilj projekta je poticanje poduzetništva i inovacija u kulturnim i kreativnim industrijama te umrežavanje profesionalaca i slobodnih stručnjaka radi zajedničke suradnje.

Grad Rovinj je usmjeren na kontinuirani razvoj novih načina i modela poslovanja, a upravo je u Rovinju 2017. otvoren prvi coworking prostor u Istri. Grad opisuje ovaj potez kao namjeru da se investira u budućnost, otvarajući vrata novim generacijama koje žele ostvariti svoje poslovne ambicije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari