The Guardian uvrstio Šibenik i Cavtat među top 10 najboljih ljetnih destinacija u Europi

Pixabay.com
Cavtat, Foto: Pixabay.com

Britanski The Guardian u svom izdanju tijekom vikenda izdvojio je Šibenik i Cavtat kao jedne od najpoželjnijih europskih ljetnih destinacija.

Britanski medij odabrao je 10 najboljih europskih ‘mirnih i netaknutih mjesta za boravak na suncu, pijesku, ronjenju s disalicom – ili samo drijemanje…’.

‘Reći da je Šibenik mini-Dubrovnik možda je malo pretjerano, ali Šibenik ima istu elegantnu venecijansku arhitekturu i kuće s krovovima od terakote – i znatno manje gužve. Ovo je grad stvoren za lutanje – od rive, šetnice uz more, do elegantne Katedrale i spleta uličica i prolaza koji vode do tvrđave Sv. Mihovila iz 11. stoljeća. Plaža Banj s plavom zastavom udaljena je 200 metara od centra, ima i restoran i igralište, dok izleti brodom vode u netaknuto more Kornatskog arhipelaga….’, analizirao je The Guardian.

Pixabay.com
Šibenik, Foto: Pixabay.com

Osim Šibenika, među 10 najboljih europskih mjesta za uživanje, uz  uvrstili su i Cavtat.

„Jedan od najšarmantnijih malih primorskih gradova u Dalmaciji, Cavtat ima kuće s krovovima od terakote koje se nižu oko malog potkovastog zaljeva, s dva šumovita poluotoka koja se protežu prema Dubrovniku, 13 milja daleko preko vode. Nepretenciozni kafići i restorani – koje nekoliko desetljećima vode iste obitelji – pružaju se paralelno sa šetalištem uz obalu, s platformama za kupanje i malim šljunčanim uvalama koje ustupaju mjesto kristalno čistoj vodi. Brodski taksiji redovito voze do Dubrovnika i obližnjih Elafitskih otoka, a postoji i lijepa kružna pješačka ruta kroz šumu, s nekoliko jednostavnih barova na plaži koji su savršena mjesta za sunčanje. Villa Pattiera, nekoć dom opernog pjevača Tina Pattiere, nalazi se na vrhu šetališta, s lijepim pogledom iz svojih 12 spavaćih soba boje marelice.“, opisao je The Guardian.

Kao ostale top 10 europske destinacije spomenut je Assos u Grčkoj, Akyaka i Golturkbuku u Turskoj, Santa Maria di Castellabate u Italiji, La Flotte en Re i Concarneau u Francuskoj, Fornells i Llafranc u Španjolskoj.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari