Qualcomm otpušta više od 1.200 radnika u Kaliforniji

Pixabay.com
Mikročip, ilustracija Foto: Pixabay.com

Qualcomm, jedan od najvećih svjetskih proizvođača mikročipova, smanjuje svoju radnu snagu.

Tvrtka sa sjedištem u San Diegu u Kaliforniji otpustit će oko 1.258 radnika, navodi se u podnesku kalifornijskom Odjelu za razvoj zapošljavanja. Pogođeni zaposlenici uključuju one koji rade u San Diegu i Santa Clari na višestrukim pozicijama, od inženjera do pravnih savjetnika i ljudskih resursa, a smanjenja radnih mjesta dolaze oko 13. prosinca.

Vijest o otkazu dolazi otprilike mjesec dana nakon što je kompanija objavila dogovor s Appleom o isporuci 5G čipova najmanje do 2026. Qualcomm je također dobavljač čipova za novonajavljeni Meta Quest 3, prenosi CNN.

No, u razgovoru s analitičarima u kolovozu, glavni financijski direktor Akash Palkhiwala upozorio je da će tvrtka poduzeti proaktivne mjere za smanjenje troškova dok se suočava s padom prihoda.

“S obzirom na našu predanost operativnoj disciplini, proaktivno ćemo implementirati dodatne troškovne mjere”, rekao je Palkhiwala na pozivu u kolovozu. “Sve dok ne vidimo trajne znakove temeljnog poboljšanja, naš način poslovanja je da ne pretpostavljamo da je došlo do oporavka.”

Jedan odgovor

  1. Ali ipak prava istina je da je najveći udio otpuštenih u – proizvodnji! Lijepo pokupit krpe i pravac Bangladeš raditi čipove za 2 centa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari