UBS otpušta gotovo 70 posto istraživača Credit Suissea

Wikimedia, Ank Kumar, Infosys Limited
UBS, Zurich, Švicarska Foto: Wikimedija/Ank Kumar, Infosys Limited

UBS banka smanjila je osoblje u Hong Kongu za oko 70 posto, i to u jedinici za istraživanje vrijednosnih papira Credit Suisse, rekla su dva izvora za Reuters,  koja su izravno upoznata s tim pitanjem, a dva švicarska bankarska diva napreduju s integracijom poslovanja.

Kao dio procesa integracije, UBS je ovog mjeseca odlučio apsorbirati uslugu istraživanja vrijednosnih papira Credit Suisse, integrirajući njihovo poslovanje u vlastite istraživačke operacije, izvijestio je Reuters početkom rujna.

Više od 15 istraživača dionica obaviješteno je ranije ovog tjedna o otkazima u Hong Kongu, rekli su izvori, dodajući da će se UBS timu pridružiti manje od deset istraživača koji se fokusiraju na dionice u Hong Kongu i Kini.

Kao rezultat otpuštanja osoblja, Credit Suisse je početkom ovog tjedna ukinuo pokriće strategije dionica za Aziju i Pacifik, prema obavijesti klijenta koju je poslala banka, a pregledao Reuters.

Isti izvor navodi i da su dva bivša izvršna direktora, Credit Suissea, Charles Zhou koji je vodio financije u Kini i Kenneth Fong, koji je vodio istraživanje interneta i igara u Aziji u Kini, među onima su koji su se pridružili UBS-u, a očekuje se da će ih slijediti još nekoliko zaposlenika iz Credit Suissea.

Credit Suisse nije odgovorio na zahtjev Reutersa za komentar dok je UBS odbio komentirati.

UBS-ovo preuzimanje Credit Suisse, najveće spajanje banaka od globalne financijske krize 2008. godine, žurno su organizirale švicarske vlasti u ožujku ove godine kako bi spriječile kolaps Credit Suisse.

Izvršni direktor UBS-a Sergio Ermotti rekao je jučer da je zamah prilično pozitivan u švicarskoj banci, koja upravlja imovinom od 5,5 trilijuna dolara od spajanja s bivšim rivalom Credit Suisse ranije ove godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari