UBS ukida poslove upravljanja imovinom u Aziji?

Pixabay.com
Zgrada UBS, Frankfurt, Njemačka, Foto: Pixabay.com

Američka banka UBS ukida oko stotinu radnih mjesta u poslovanju za upravljanje imovinom u Aziji nedugo nakon što je dovršio preuzimanje švicarskog rivala Credit Suisse.

Kako je objavio Reuters, banka eliminira uloge u Hong Kongu i Singapuru, reagirajući na pad aktivnosti klijenata dok se gospodarstva u regiji usporavaju.

Konačna brojka nije određena, iako će ova odluka utjecati na najmanje 100 radnih mjesta, rekla je osoba Reutersu, koja je upoznata s ovim pitanjem. Većina bi trebala biti unutar timova koje je UBS kupio nakon što je ranije ove godine preuzeo Credit Suisse.

UBS se suočava sa prigušenom aktivnošću klijenata u Aziji i Pacifiku, gdje su Hong Kong i Singapur dugo bili bankarski centri za kineske ultrabogate.

Smanjenja, o kojima je prvi izvijestio Bloomberg, uslijedila su nakon usporavanja kineskog gospodarstva, koje je poraslo samo 0,8 posto u drugom kvartalu.

Podaci objavljeni prošlog mjeseca također su istakli pojačani pritisak na gospodarstvo, pri čemu maloprodaja, industrijska proizvodnja i ulaganja rastu sporije od očekivanog. UBS je za sada, piše Reuters, odbio komentirati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari