Proizvođač Fortnitea otpušta 16 posto svog osoblja

Pixabay.com
Fortnite, Foto: Pixabay.com

Epic Games, proizvođač Fortnitea, rekao je u četvrtak da će otpustiti 16 posto svog osoblja, što je oko 830 zaposlenika, dok pokušava preokrenuti ono što je CEO Tim Sweeney nazvao “nerealnim” trošenjem.

U pismu zaposlenicima u četvrtak, Sweeney je rekao da je tvrtka za videoigre “trošila mnogo više novca nego što smo mi zaradili, ulažući u evoluciju Epica.”

“Dugo sam bio optimist da možemo proći kroz ovu tranziciju bez otpuštanja, ali retrospektivno vidim da je to bilo nerealno”, rekao je Sweeney u pismu koje je tvrtka javno podijelila.

Dodao je da se Epic planira odvojiti od internetske nezavisne glazbene platforme Bandcamp koju je kupio prošle godine i koju će sada preuzeti tvrtka Songtradr za glazbeno tržište. Epic će također izdvojiti većinu svog marketinškog odjela SuperAwesome u samostalnu tvrtku, prenosi CNN.

Epicova otpuštanja samo su najnovija smanjenja radnih mjesta koja su pogodila tehnološku industriju, koja je bila prisiljena prilagoditi se nakon što je zapanjujući rast, koji su mnoge tvrtke zabilježile tijekom vrhunca pandemije Covid-19, počeo usporavati.

Otprilike dvije trećine Epicovih otkaza u četvrtak utjecat će na zaposlenike izvan tvrtkinih timova za “osnovni razvoj”, rekao je Sweeney. Neki otpušteni radnici objavili su na LinkedInu da su pogođeni, uključujući zaposlenike koji rade na korisničkom iskustvu za Fortnite, proizvodnji, angažmanu zaposlenika i zapošljavanju.

Otpušteni zaposlenici dobit će ponudu za otpremninu koja uključuje šest mjeseci osnovne plaće, ubrzano stjecanje prava na dionice i druge beneficije, prema Sweeneyju.

“Smanjujemo troškove bez prekida razvoja ili naših osnovnih linija poslovanja kako bismo se mogli nastaviti usredotočiti na naše ambiciozne planove”, rekao je Sweeney. “Neki od naših proizvoda i inicijativa stići će prema planu, a neki možda neće biti isporučeni kada je planirano jer trenutno nemaju dovoljno resursa. Slažemo se s rasporedom kompromisa ako to znači zadržavanje naše sposobnosti da postignemo svoje ciljeve”.

Otkazi u Epicu također dolaze usred najnovije eskalacije dugotrajne pravne bitke između tvrtke za video igre i tehnološkog diva Applea. Nakon dugogodišnjeg razmimoilaženja oko antimonopolske tužbe koju je pokrenuo Epic zbog prakse plaćanja u App Storeu Applea, obje su tvrtke zatražile od Vrhovnog suda SAD-a da preispita presudu nižeg suda u tom slučaju.

3 Odgovora

  1. Epic kao tvrtka ima jako obećavajuću budućnost, ali kad tad je moralo doći do ovakve situacije, a ljudi koji su otpušteni će dobiti barem nešto kao kompenzaciju što je dobro za njih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari