Propali pregovori producenata i holivudskih glumaca

Foto: Ekaterina Belinskaya/Pexels

Savez filmskih i televizijskih producenata (AMPTP) priopćio je u srijedu navečer da su pregovori sa SAG-AFTRA, sindikatom koji predstavlja oko 160.000 glumaca, prekinuti.

“Očito je kako je jaz između producenata i sindikata prevelik, a razgovori nas više ne pokreću u produktivnom smjeru”, stoji u priopćenju saveza.

Prekid pregovora uslijedio je nakon što je sindikat glumaca predstavio svoj najnoviji prijedlog AMPTP-u, navodi se u priopćenju studija.

Posljednja ponuda sindikata “uključivala je takozvani bonus zbog gledanosti koji bi, sam po sebi, koštao više od 800 milijuna dolara godišnje”, ističu u savezu producenata.

Govoreći na Bloomberg Screentime konferenciji u četvrtak, Netflixov suizvršni direktor, Ted Sarandos, rekao je da “ono što se dogodilo sinoć nije bilo stabilno ili progresivno.”

Sindikat glumaca na njih se žestoko obrušio u srijedu, optužujući holivudske studije da su ponudili ugovor u kojem su nedostajali ključni zahtjevi glumaca o obuzdavanju umjetne inteligencije, kao i to da nije osigurao dovoljno povećanje plaća.

Uz to je pohvalio sindikat pisaca jer se zalagao za bolji dogovor i potaknuo svoje članove da učine isto.

Jedan odgovor

  1. Ništa čudno budući da se i dan danas pisci/copywriteri/scenaristi smatraju jeftinom radnom snagom koja, eto, piskara nešto što inače može svatko.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari