Propala tvrtka producenta Romana Majetića

pixabay.com
Filmski set, ilustracija Foto: Pixabay.com

Privremena stečajna upraviteljica Kreativne produkcije d.o.o., producentske tvrtke Romana Majetića, predložila je zagrebačkom Trgovačkom sudu zaključenje stečaja i brisanje iz sudskog registra te tvrtke s gotovo 12.000 eura utvrđenog duga.

Privremena stečajna upraviteljica Ana Vičević Gračanin navela je, prenosi Poslovni dnevnik, i da su u procesu utvrđivanja imovine te tvrtke ”pronađena” dva mercedesa procijenjene vrijednosti od nešto više od 63.000 eura, no da se ”do vozila ne može doći”.

”To u dosadašnjem tijeku postupka nije uspjelo niti stečajnoj upraviteljici koja je na sve moguće načine pokušavala kontaktirati Romana Majetića i njegovog sina Frana Krstu Majetića, niti sudu, jer se nisu pojavili niti na jednom ročištu”, ističe se u izvješću.

Podnesak stečajne upraviteljice uslijedilo je nakon prošlogodišnjeg zakazanog ročišta na kojem se Majetićev zastupnik trebao očitovati gdje su dva mercedesa na kojima su upisane ovrhe. Sudski zaključak uslijedio je nakon rješenja kojim se privremenoj stečajnoj upraviteljici naložilo da utvrdi imovinu stečajnog dužnika i njenu tržišnu vrijednost, osobito u odnosu na dva mercedesa iz 2018. i 2017. godine.

Detalj sa snimanja, ilustracija foto: Pixabay.com

Prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći da je Majetićeva tvrtka imala u očevidniku za plaćanje evidentirane neizvršene osnove u neprekinutom razdoblju od 120 dana, u ukupnom iznosu od 90.315 kuna (cca 12.000 eura), te da ima dva zaposlenika.

Kreativna produkcija osnovana je 2008. godine s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivači su bili Coproduction ltd, tvrtka registrirana u offshore zoni u Belizeu, i Roman Majetić koji se navodi kao direktor. No, u siječnju 2017. godine u sudskom registru je umjesto tvrtke iz Belizea kao osnivač, uz Romana Majetića, upisan i njegov sin Fran Krsto.

Za Kreativnu produkciju je još 2016. godine bio otvoren i zaključen skraćeni stečajni postupak, no nakon podmirenja dugova i podnesene Majetićeve žalbe, to je rješenje bilo obustavljeno i tvrtka je nastavila s poslovanjem.

Problemi Kreativne produkcije nastali 2016. uslijedili su godinu dana nakon brisanja iz sudskog registra druge Majetićeve producentske tvrtke Audio vizualne atrakcije (AVA) koja je iza sebe ostavila višemilijunske dugove.

Prema izvatku iz sudskog registra, AVA produkcija Romana Majetića koji je, između ostalog, producirao serije “Villa Marija” i “Ponos Ratkajevih”, u stečaju je bila pod hipotekom banaka u iznosu od više desetaka milijuna kuna.

Nakon pokretanja stečaja AVA produkcije, Majetić je najavljivao da će svoju djelatnost nastaviti preko tvrtke Kreativna produkcija, koja je također propala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Najnovije vijesti

Komentari