Projekt obnove i izgradnje Daruvarskih toplica vrijedan 17 milijuna eura

Hina/ Igor Kokoruš
Damir Lneniček, Marko Marušić, Ratko Vuković, Foto: Hina/ Igor Kokoruš

Daruvarske toplice idu u sveobuhvatnu obnovu i izgradnju novih smještajnih kapaciteta, u što će ukupno biti uloženo 17 milijuna eura. Većina novca za izgradnju bit će iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Iz NPOO-a je osigurano 13 milijuna eura, kazali su bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.

“Daruvarske toplice već sada predstavljaju perjanicu turizma u našoj županiji, a nakon obnove to će mjesto, siguran sam, dodatno učvrstiti. Taj važan projekt potaknut će razvoj gospodarstva u Daruvaru i županiji, doprinoseći istovremeno razvoju turizma županije”, istaknuo je župan Marušić.

Dodao je da će obnova, proširenje i modernizacija biti ključni elementi koji će Daruvarske toplice učiniti još poželjnijom turističkom destinacijom, prenosi Hina.

“Tim projektom naša županija pozicionirat će se kao atraktivna destinacija i izvan Hrvatskih granica”, zaključio je Marušić.

Ravnatelj ovih toplica, Ratko Vuković pojasnio je da je u planu izgradnja zgrade turističko-rekreacijskog centra s fotonaponskom elektranom i da u rekonstrukciju ide postojećih 77 soba, a da će se izgraditi dodatnih 13 soba te novi bazeni.

“To je najveća investicija u Daruvarske toplice još od 1980. godine”, kazao je Vuković dodavši da ga posebno veseli da će nakon investicija te toplice jedine u Hrvatskoj imati pivske i hrastove kupke.

Gradonačelnik Lneniček istaknuo je da su Daruvarske toplice lokomotiva zdravstvenog turizma koji, neovisno o godišnjim dobima.

10 Odgovora

  1. Daruvar je baš lijepi grad, super za njih! Treba malo da se podigne ta zabačena i zaboravljena regija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari