Poznata njemačka tvrtka za izgradnju svog šestog proizvodnog pogona izabrala Novsku

Gradnja, ilustracija, Foto: Freepik.com/WangXiNa

Grad Novska potpisao je s tvrtkom Tece Industrial ugovor o kupoprodaji 10 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska, na kojem ta tvrtka planira investirati 25 milijuna eura u proizvodni pogon i otvoriti 150 radnih mjesta.

Ugovor o kupoprodaji, piše Hina, potpisali su gradonačelnica Novske Marija Kušmiš i direktori Tece Industriala Michael Freitag i Alen Avdaković, početak gradnje planiran je ove jeseni, dok bi proizvodni pogon trebao započeti s radom u listopadu 2025. godine.

Tvrtka je dio grupacije TECE GmbH osnovane 1987. godine u Njemačkoj, a bavi se proizvodnjom sanitarnih proizvoda i instalacijskih sustava s naglaskom na zaštitu okoliša i kružno gospodarstvo te korištenje novih tehnologija.

Uzimajući u obzir geopolitički položaj, pozitivne trendove razvoja, poticajno poduzetničko okruženje te institucionalnu podršku s nacionalne i lokalne razine, nakon Njemačke, Poljske i Kine za izgradnju svog šestog proizvodnog pogona odabrali su Hrvatsku i Novsku.

“Ovo je povijesni i dugo očekivani dan za Novljane. Sve što svakodnevno činimo ima samo jedan cilj, a to su nova radna mjesta koja pružaju sigurnost, veći standard i bolji život svim našim sugrađanima”, istaknula je gradonačelnica Kušmiš.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari