Novska dobiva prvi centar za gaming industriju u Europi

Foto: Nikola Blažeković/Hina

Centar gaming industrije u Novskoj počet će se graditi ove godine, a otvorenje se očekuje 2027., najavljeno je u srijedu na predstavljanju toga projekta vrijednog 60 milijuna eura. 

Riječ je, navodi se u priopćenju, o prvom projektu financiranom iz europskog Fonda za pravednu tranziciju.

Gradit će se u Poduzetničkoj zoni grada, na površini od osam hektara, pri čemu će najveći dio zauzimati dvorana za e-sport koja će primati oko 2.500 gledatelja.

Od ostalog tu će biti i prostorije fakulteta,  bazen, studentski dom za 250 korisnika, VR studio i inkubator s dvoranom za testiranje videoigara.

U gaming centru provodit će se petogodišnji visokoobrazovni studij iz područja videoigara, kao i srednjoškolski program. 

Nositelj projekta je Javna ustanova Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije, a partneri ta županija, Razvojna agencija SIMORA i grad Novska.

Projekt je javnosti prvi put predstavljen prije četiri godine, a sada su osigurani svi preduvjeti za početak gradnje. 

“Novska je prepoznala priliku u brzorastućoj industriji video igara. Za taj iskorak trebalo je ludosti i hrabrosti. Uspjeli ste. Novska će prva imati ovakav centar za gaming industriju u Hrvatskoj i Europi”, istaknuo je ministar regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić. 

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari