Poslije duge pravne bitke, Uber se udružuje s londonskim crnim taksijima

Foto: Andrea de Santis/Pexels

Uber je u utorak najavio novo partnerstvo s londonskim crnim taksijima čiji će vozači ubuduće moći dogovarati vožnje putem Uberove aplikacije.

Putnici će, pak, preko aplikacije na izbor imati „obične“ automobile i ikonične taksije koji već desetljećima predstavljaju jedan od simbola britanske prijestolnice.

Iz Ubera su objavili kako su se prvi londonski taksisti već prijavili, dok će nova usluga biti dostupna od početka iduće godine.

“Crni taksiji su slavni prizor našeg glavnog grada, vole ga i domaći i posjetitelji, zbog čega smo ponosni što ćemo raditi rame uz rame”, rekao je Andrew Brem, generalni direktor Uber UK-a.

Uber je stigao u London 2012., a njegovo rastuće poslovanje brzo je izazvalo bijes tradicionalne industrije taksija u gradu.

Tako su uz pomoć gradskih vlasti isposlovali niz novih propisa usmjerenih protiv Ubera, kao što je bila uredba o obaveznom prihvaćanju plaćanja karticama 2016. godine.

Također su suočili s dugotrajnom pravnom bitkom s regulatorima gradskog prijevoza, koji su tvrtki za usluge prijevoza nakratko pokušali oduzeti licencu za rad 2017., a zatim ponovno 2019. godine.

U oba slučaja Uber se žalio na odluke te mu je u konačnici dopušten nastavak rada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari