Poduzetnička konferencija za mlade: Cilj je inspirirati ih da se uključe u poslovni svijet

Financije.hr/Vladana Kovačević
Poduzetnički mindset za mlade, Foto: Financije.hr/Vladana Kovačević

Mladi poduzetnik Zvonimir Kišurek iz Vukovara, suvlasnik je tvrtke Daidream, koju je pokrenuo prošle godine s prijateljima. On je i jedan od sudionika konferencije Poduzetnički mindset za mlade.

“Naš prvi proizvod je Tales of Mello. To je interaktivna aplikacija za djecu. Pruža im edukativne i interaktivne priče kroz umjetnu inteligenciju. Želimo upoznati djecu s najnovijim tehnologijama. Mislimo da to može biti odličan alat za roditelje”, kazao je Kišurek za Financije.hr.

Mlade treba inspirirati i pokazati im primjere koji će ih ohrabriti da se uključe u poslovni svijet, rekao je poduzetnik Ognjen Bagatin, utemeljitelj konferencije Poduzetnički mindset za mlade, koja je održana u Zagrebu. Mladi poduzetnici su slušali o novcu i financiranju, umjetnoj inteligenciji, inspiraciji i mnogim drugim temama koje mladim poduzetnicima mogu biti korisni kada pokreću svoju tvrtku.

Prva ovakva konferencija za mlade poduzetnike održana je 2020. godine pa je zbog pandemije morala biti online, a nekoliko konferencija prije toga, bile su organizirane za sve poduzetnike, općenito.

Financije.hr/Vladana Kovačević
Ognjen Bagatin, poduzetnik, Foto: Financije.hr/Vladana Kovačević

“Na konferenciji mladi mogu učiti kroz primjere drugih, a mislim da je to jedan od najboljih oblika učenja. Kad vide da je netko nešto napravio i da se to može. Najmlađi koji nam dolaze su obično iz srednje škole, ali ima i starijih”, rekao je Ognjen Bagatin za Financije.hr.

Na konferenciji je govorio i Božidar Radoš, direktor poslovnog razvoja i marketinga u Ersten Young Hrvatska, čija je tvrtka programski partner konferencije Poduzetnički mindset za mlade.

“Drago mi je što se možemo okupljati i razgovarati o uspjesima, ali i neuspjesima jer je to dio poduzetničkog puta. Naravno, svaki poduzetnički put je jedinstven i nema pravila. Ono što nas veseli je vidjeti da i mlade zanima poduzetništvo”, izjavio je Radoš.

Na samom početku konferencije, mladim poduzetnicima se obratio i Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, hrvatski predstavnik na Euroviziji ove godine i osvojio drugo mjesto. Snimio je poruku jer nije mogao doći.

“Drago mi je da ima puno mladih koji žele ostvariti svoje snove kroz poduzetništvo. Drago mi je što ste uporni i motivirani. Ja znam nešto o tome jer sam želio ući u poduzetničke vode i još uvijek to želim. Ciljevi samo dolaze. Hvala vam na podršci. Vidimo se na koncertima”, poručio je glazbenik mladim poduzetnicima.

18 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari