Konferencija ‘Student investitor’: Nužno financijsko opismenjavanje i promjena mentaliteta

Konferencija Foto: Goran Jungvirth

U organizaciji ‘Financijskog kluba’ studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u petak održava se cjelodnevna konferencija ‘Student investitor’.

Konferencijom se obilježava i kraj natjecanja za studente u ovom projektu koji ima za cilj dizanje svijesti o važnosti investiranja za svakog pojedinca, sa čime će se u konačnici podići cijelo društvo i uključiti u suvremene gospodarske tokove.

U Kongresnoj dvorani (br.15) prvi je predavanje održao Danijel Pevec, Partner u investicijskoj tvrtki Alpha Capitalis koji je studentima prenio svoje iskustvo razvoja u investitora i investicijskog savjetnika.

U svom predavanju je istaknuo nužnost financijskog opismenjavanja hrvatskih građana i mijenjanje mentaliteta, između ostalog kako su ‘bogati ljudi zli, a siromašni dobri’. Investiranje kao ulog u samog sebe, svoju budućnost i svoju obitelj trebali bi to zamijeniti.

Nakon Peveca predavanje su održali Tomislav Kolac, CIO, Erste Asset Management i Ivana Herceg, Direktorica Sektora za sistemske rizike i zaštitu potrošača, HANFA.

Petar Knežević, voditelj projekta ‘Student investitor’, istaknuo je za Financije.hr kako je to najstariji projekt Financijskog kluba studenata Ekonomije, koji se organizira već petnaestu godinu za redom. Cilj projekta je financijsko opismenjavanje mladih i uvođenje studenata ekonomije u svijet investiranja.

„Danas smo tu na konferenciji kao završetak ovogodišnjeg projekta. Nakon tri predavanja i predstavljanja ovogodišnjih pobjednika spomenutog natjecanja, na kraju će se održati panel rasprava o sadašnjosti i budućnosti auto industrije.“, naveo je Knežević.

Rok Potočnik, još jedan voditelj projekta pojasnio je kako su upravo i predavanja odabrana na temu investiranja, kako bi se ono što više približilo studentima, ali i otkrilo novitete i trendove u investicijskoj industriji.

„Upravo su govornici stručnjaci iz teme investiranja pa će se otkriti kako automatizirati investiranje, koje su pogodnosti investiranja u investicijske fondove i zadnje – o zelenoj generaciji, ili z-generaciji kao predvodnici održivog razvoja.“, pojasnio je Potočnik za Financije.hr.

16 Odgovora

  1. Tako je, djecu bi od malih nogu trebalo učiti poduzetničkim vještinama i poticati taj duh kapitalizma i slobode

  2. (…) i zadnje – o zelenoj generaciji, ili z-generaciji kao predvodnici održivog razvoja.“, pojasnio je Potočnik (…)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari