Philip Morris obustavlja prodaju nikotinskih vrećica Zyn u SAD-u

Wikimedia Commons/Aphis Marta
Zyn nikotinske vrećice, Foto: Wikimedia Commons/Aphis Marta

Iz duhanske tvrtke Philip Morris International rekli su da će obustaviti online prodaju na stranici Swedish Matcha North America ZYN.com jer je proizvođač nikotinskih vrećica dobio sudski poziv iz Washingtona.

Philip Morris kupio je Swedish Match za 14,9 milijardi eura u 2022. jer tvrtka nastoji smanjiti svoju ovisnost o cigaretama zbog strožih propisa i prelaska potrošača na alternative duhanu i tradicionalnim cigaretama.

Tvrtka je priopćila da je Swedish Match North America primio sudski poziv od glavnog državnog odvjetnika u kojem se traže informacije o njegovoj usklađenosti sa zakonom iz 2022. godine kojim je zabranjena prodaja svih aromatiziranih duhana u Washington DC-u, uključujući sintetičke nikotinske proizvode s okusima.

Philip Morris je priopćio da namjerava udovoljiti zahtjevu Washingtona i da je moguće da će morati platiti kaznu ako se pokaže da je došlo do određenih propusta. Iz tvrtka su rekli da je preliminarna istraga pokazala da je u DC-u bilo prodaje nikotinskih vrećica s okusom, uglavnom povezanih s određenim prodajnim platformama i nekim neovisnim trgovcima.

“Swedish Match provodi potpuni pregled svog poslovanja, a posebno opskrbnog lanca u DC-u i drugim mjestima u SAD-u gdje se mogu primjenjivati ​​zabrane prodaje nikotinskih proizvoda s okusom i privremeno obustavlja svu prodaju na stranici ZYN.com dok se ta procjena ne završi”, rekao je glasnogovornik Philip Morrisa.

Philip Morris je profitirao od velike potražnje za nikotinskim vrećicama Zyn u SAD-u, piše Reuters, za koje tvrtka kaže da ne sadrže duhan.

U rezultatima prvog tromjesečja, objavljenim u travnju 2024., isporuke Zyn nikotinskih vrećica porasle su za gotovo 80 posto u usporedbi s prošlom godinom.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari