Philip Morris International uključen u Dow Jones Sustainability World Index

Pixabay.com
PMI uključen u Dow Jones Sustainability World Index, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Kompanija Philip Morris International (PMI) prvi je put uključena u Dow Jones Sustainability World Index i četvrtu godinu zaredom u Dow Jones Sustainability North America Composite Index.

Dow Jones Sustainability World Index, navodi se u priopćenju, jedno je od najuglednijih mjerila za procjenu održivosti poslovanja kompanija diljem svijeta, kako je utvrdio S&P Global kroz godišnju procjenu korporativne održivosti.

Svjetski indeks uključuje najboljih deset posto od 2.500 najvećih kompanija u S&P Global Broad Market Indexu na temelju dugoročnih ekonomskih, ekoloških i socijalnih kriterija.

“Investitori i ostali financijski dionici sve više cijene pouzdane, robusne i pravovremene mjere održivosti”, rekao je Emmanuel Babeau, glavni financijski direktor PMI-ja.

PMI je na S&P Global CSA Score za 2023. godinu postigao 85 od 100 bodova, što odražava značajno povećanje od 21 boda otkako je prvi put počeo sudjelovati u rangiranju 2018. godine, priopćeno je iz PMI Zagreb.

Ovo je prva godina u kojoj je PMI zabilježio najviši CSA rezultat među 13 ocijenjenih tvrtki u duhanskoj industriji od strane S&P-a.

Priznanje PMI-jevih rezultata u održivosti prepoznato je ne samo od strane S&P-ja – u prosincu 2023. godine ISS ESG Corporate Rating dodijelio je PMI-ju Prime status prema njihovoj metodologiji ocjenjivanja.

Prime status se dodjeljuje tvrtkama s ESG učinkom iznad specifičnog praga za sektor, što znači da ispunjavaju ambiciozne apsolutne zahtjeve učinkovitosti.

Do danas, PMI je jedina tvrtka u duhanskoj industriji koja je ikada primila kvalifikaciju Prime statusa, navodi se u priopćenju PMI Zagreb.

“Mi smo jedina tvrtka u našem sektoru uključena u Dow Jones Sustainability World Index, predvodeći duhansku industriju u ovom rangiranju po prvi put”, istaknula je Jennifer Motles, glavna direktorica za održivost u PMI-ju.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari