Tvornica u Kanfanaru jedina u Europi radi i izvozi bezduhanske grijane proizvode

Foto: Promo

Nakon pokretanja investicijskog ciklusa od 80 milijuna eura, BAT-ova tvornica u Kanfanaru postala je jedina u Europi koja proizvodi i izvozi najsuvremenije bezduhanske grijane proizvode veo.

Uz kontinuirane investicije u proizvodnju novih kategorija proizvoda, navode u priopćenju, tvornica je u prethodne dvije godine zaposlila preko 150 ljudi, a u sljedećoj godini planiraju još 50.

Tvornica u Kanfanaru spada među BAT-ove tvornice s najširim proizvodnim asortimanom u kojem sve veći udio čine nove kategorije duhanskih i nikotinskih proizvoda koji transformiraju industriju.

“Iznimno smo ponosni što je tvornica u Kanfanaru na globalnoj razini u BAT Grupi odabrana da bude europski centar proizvodnje najsuvremenijih bezduhanskih grijanih proizvoda veo. Jačanje proizvodnje novih kategorija, i duhanskih grijanih i sada novih bezduhanskih grijanih proizvoda, u kanfanarskoj tvornici još čvršće postavlja Hrvatsku u samo središte transformacije BAT-a prema proizvodima smanjene štetnosti”, izjavio je Zvonko Kolobara, generalni direktor BAT Adria.

Uz novu proizvodnju i izvoz na europska tržišta, prvi bezduhanski grijani proizvod brenda veo dostupan je i u Hrvatskoj. Osnovu čini rooibos, biljka koja se obično konzumira u obliku bezkofeinske biljne infuzije, a potrošačima pruža bezduhansku alternativu pušenju.

Kanfanarsku tvornicu u petak su posjetili i premijer Andrej Plenković te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari