Pala potražnja za njemačkim industrijskim proizvodom

pixabay.com
Njemačka, ilustracija Foto: Pixabay.com

Narudžbe u njemačkom proizvodnom sektoru oštro su se smanjile u srpnju, odražavajući posao velike vrijednosti u prethodnom mjesecu, vezan za zrakoplove i svemirske letjelice, pokazali su u srijedu preliminarni podaci Destatisa.

Prema kalendarski i sezonski prilagođenim podacima, tvorničke narudžbe u najvećem europskom gospodarstvu smanjile su se u srpnju za 11,7 posto u odnosu na prethodni mjesec, prenosi Hina.

Statistički ured ujedno je revidirao podatak za lipanj koji sada pokazuje rast narudžbi na mjesečnoj razini za 7,6 posto, snažniji za 0,6 postotnih bodova no što su pokazivale prve procjene.

Kada se isključe velike stavke, tvorničke narudžbe porasle su u srpnju za skromnih 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec kada su se smanjile za 2,6 posto, pokazuje izvješće.

Inozemne narudžbe smanjile su se u srpnju za 12,9 posto u odnosu na lipanj, a domaće za 9,7 posto.

Tromjesečna usporedba, koja je manje podložna oscilacijama, pokazala je pak da su nove narudžbe u razdoblju od svibnja do srpnja porasle za 3,1 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, objavio je Destatis. U tromjesečnom razdoblju do kraja lipnja bile su stagnirale.

U kategoriji transportne opreme potražnja je prepolovljena u odnosu na lipanj, kada je prema revidiranim podacima poskočila za 72,4 posto zahvaljujući velikoj narudžbi za zrakoplove i svemirske letjelice, navodi se u izvješću statističkog ureda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari