Otvorena dva sajma brodova, zadovoljstvo nam izrazili i manji brodograditelji

Croatia Nautic Show u Kaštelima, foto: Maro Šagarjelo

Hrvatska je u svjetskom vrhu nautičkog turizma, a mali brodograditelji se trude zadržati u poslu koji znači nastavak tisućljetne tradicije.

Takva je i brodograditeljska obitelj Šagarjelo iz Dubrovnika, koja je zadovoljna prezentacijom na Croatia Nautic Showu u Kaštelima. Na njoj su predstavili svoj najnoviji proizvod – malu brodicu ‘AEDA 3,14 Pi’.

„Mi smo na showu predstavili naš novi proizvod. Manifestacija je dosta posjećena, pogotovo u petak, dan nakon službenog otvaranja. Postoji interes i za naš proizvod koji se može odmah kupiti, ali i naručiti. Za izradu i isporuku novog proizvoda nam treba 15 do 20 dana.“, izjavio je za Financije.hr Maro Šagarjelo, koji je naslijedio ljubav prema brodogradnji od oca Mate.

Iako je ekonomist, ljubav prema brodogradnji je prevladala.

„Otac se nakon rata intenzivnije želio posvetiti brodogradnji. Ja sam mu pomagao cijelu svoju srednju školu. I nakon što sam završio ekonomski fakultet u Zagrebu, odlučio sam se vratiti doma. Uložili smo u bolje strojeve i nastavili tradiciju brodogradnje.“, opisao nam je Mato, koji uz ekonomski fakultet ima i diplomu Majstora brodogradnje.

U Dubrovniku, gdje im je pogon, rade serije po pet brodica. Osim što je kvalitetna, domaće izgradnje, brodica mami i svojom cijenom od 3.000 eura, bez PDV-a. S njim se cijena penje na 3,.700 eura, što je također podnošljivo u odnosu na cijene sličnih proizvoda.

Majstor brodogradnje Maro Šagarjelo uz svoj novi proizvod

Od malih do velikih

Čarter gosti lani su ostvarili gotovo četiri milijuna noćenja, a ovogodišnje prognoze očekuju porast.

Za nautičkom sektor u predsezoni tu su zato već dva otvorena sajma ovoga tjedna: uz već spomenuti Croatia Nautic Show u Kaštelima otvoren je i obližnji Dalmatia Boat Show u Segetu Donjem. 

Na Croatia Nautic Showu izloženo je 80 plovila od jahti do gumenjaka, dok je u Segetu Donjem prezentirana luksuznija linija brodova. Njih oko 200 vrijedno je 160 milijuna eura.

Osim novih, na spomenutim sajmovima predstavljeni su i rabljeni čamci, sportski brodovi, jedrilice, jahte i ostali. Sajmovi traju do 21. travnja ove godine.

16 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari