Obustava prodaje PepsiCo-ovih proizvoda širi se na Italiju, Španjolsku i Belgiju

Foto: Julia Avamotive/Pexels

Francuski lanac supermarketa Carrefour proširio je kampanju obustave prodaje proizvoda američkog PepsiCo-a na Italiju, Španjolsku i Belgiju, poručivši kupcima da su postali preskupi.

Od 4. siječnja Carrefour je na police u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Belgiji počeo postavljati natpise s obavijesti da više neće kupovati te brendove “zbog neprihvatljivog povećanja cijena”, rekao je njihov glasnogovornik.

Već u četvrtak neki PepsiCo-vi proizvodi, poput grickalica Cheetos i pića 7Up, nisu bili dostupni u Carrefourovom supermarketu u pariškoj četvrti Auteuil, a drugi, poput Pepsija, još su bili na policama, ali uz postavljene natpise.

Iz PepsiCoa su poručili da razgovaraju s Carrefourom već mjesecima i da će nastaviti pregovarati kako osigurali bi dostupnost svojih proizvoda.

Francuska je u 2022. godini činila oko jedan posto PepsiCovih prihoda, prema podacima tvrtke Nielsen koje je analizirao Barclays

Tijekom prošle godine trgovci mješovitom robom u nekoliko zemalja, uključujući Njemačku i Belgiju, izvijestili su da obustavljaju narudžbe od pojedinih kompanija, zaoštrivši taktiku u pregovorima o cijenama u razdoblju visoke inflacije.

Carrefour se, navodi Hina, izdvajao posebno oštrim stavom prema proizvođačima robe za široku potrošnju, pokrenuvši lani kampanju postavljanja naljepnica na proizvode čija su se pakiranja smanjila, a cijena im se povećala.

U toj inicijativi ih podržavaju i vlasti u Francuskoj koje traže od supermarketa da svake godine pregovaraju o cijenama s proizvođačima hrane i pića kako bi zaštitili poljoprivrednu industriju.

8 Odgovora

  1. Rijetko se događa da tako poznati brand izvisi kod nekoga. Svaka čast pregovaračkom timu trgovačkog lanca sto se nisu dali ucijeniti.

  2. Nije mi u redu da nam sve poskupljuje, ali isto tako nije u redu ni da se stvari općenito ukidaju iz ponude zbog bilo čega.

  3. Da su unajmili Ronaldinha i ostale Brazilce da ih reklamiraju do ovoga ne bi ni doslo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari