Francuski trgovački lanac uklanja proizvode PepsiCo-a zbog previsokih cijena

Foto: Billow/Pexels

Francuski lanac trgovina Carrefour poručio je kupcima da više neće prodavati proizvode američkog prehrambenog diva PepsiCo-a, kao što su bezalkoholna pića Pepsi i 7up te čips Lay’s, jer su postali preskupi.

Od četvrtka Carrefour će na police s PepsiCo-vim proizvodima u trgovinama u Francuskoj postaviti natpis “Više nećemo prodavati ovu marku zbog neprihvatljivog povećanja cijena”, rekao je glasnogovornik francuske tvrtke, a prenosi Hina.

Nije jasno hoće li kompanija povući proizvode PepsiCo-a koji su trenutno na policama jer, ističe, ne mogu spriječiti kupnju onih već izloženih.

PepsiCo nije odgovorio na upit Reutersa da komentira tu najavu.

U listopadu je američka kompanija objavila kako planira “blago” podići cijene u 2024. budući da poskupljenja nisu naškodila potražnji. Ujedno su po treći put podigli procjenu dobiti za prošlu godinu.

Praksa obustava narudžbi od proizvođača robe za široku potrošnju raširila se lani u Europi, signalizirajući visoke pologe u pregovorima o cijenama u razdoblju visoke inflacije.

Carrefour se izdvajao posebno oštrim stavom prema proizvođačima robe za široku potrošnju, pokrenuvši lani kampanju postavljanja naljepnica na proizvode koji su poskupjeli uz smanjeno pakiranje. 

Kako bi ublažila inflaciju, vlada je od trgovaca i dobavljača zatražila da redovne godišnje pregovore o cijenama završe u siječnju, dva mjeseca ranije nego inače.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari