Nove optužbe za Boeing: Menadžeri progone radnike i tjeraju ih na šutnju

Boeing, Foto: Max Walter/Pexels

Najveća Boeingova tvornica je u kaosu, piše The Guardian pozivajući se na svjedočenja radnika i sindikalnih dužnosnika.

Spomenuti izvori navode i kako se menadžere tereti za progon osoblja ne bi li šutjeli zbog pitanja vezanih uz sigurnost i kvalitetu.

Američki proizvođač zrakoplova, podsjeća The Guardian, bori se s novom krizom nakon eksplozije ploče kabine tijekom leta u siječnju i intenzivnim nadzorom proizvodne linije dok su regulatori pokrenuli niz istraga.

Tvornica u Everettu, Washington, na glasu kao najveća svjetska proizvodna zgrada, u središtu je Boeingove proizvodnje i zadužena za izradu zrakoplova poput 747 i 767 te popravak 787 Dreamlinera.

Jedan mehaničar u kompleksu, koji je radio za Boeing više od tri desetljeća, tvrdi da je “pun” neispravnih mlažnjaka 787 koje treba popraviti.

Mnogi od tih zrakoplova dolaze iz Boeingove tvornice u Južnoj Karolini, gdje je tvrtka 2021. godine prebacila konačnu montažu aviona 787 kao dio napora da smanje troškove.

“Nema šanse da bih htio biti pilot u Južnoj Karolini i upravljati zrakoplovima iz Južne Karoline do Everetta”, rekao je za Guardian mehaničar koji je želio ostati anoniman zbog straha od osvete.

Menadžeri u Everettu “progone mehaničare” da šute o svojim zabrinutostima vezanim uz kvalitetu proizvodnje i potencijalne popravke, tvrdi isti zviždač, naglašavajući brzinu i učinkovitost umjesto sigurnosti.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari