Norveška tvrtka za solarnu energiju gradi svoju prvu tvornicu u SAD-u

Freepik.com
Solarna energija, ilustracija, Foto: Freepik.com

Norveška tvrtka za solarnu energiju NorSun uložit će 580,63 milijuna eura u svoju prvu tvornicu u SAD-u, objavilo je ministarstvo trgovine savezne američke države Oklahome.

Postrojenje će biti izgrađeno u Oklahomi i proizvodit će silicijske poluge te pločice za solarne ćelije.

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena, prenosi Hina, nastoji poduprijeti domaći sektor proizvodnje čiste energije kako bi pobijedili u natjecanju s Kinom.

NorSun će s gradnjom pogona početi krajem godine nakon što pribavi sve regulatorne dozvole. Početak proizvodnje očekuju u 2026. godini, uz planirano otvaranje 320 radnih mjesta.

NorSunove poluge i pločice proizvedene u SAD-u pomoći će podmiriti potražnju proizvođača solarnih ćelija i ploča, koji moraju ispuniti stroge zahtjeve o sadržaju iz domaće proizvodnje da bi se kvalificirali za porezne olakšice iz Zakona o smanjenju inflacije.

“Ponosan sam što mogu poželjeti dobrodošlicu NorSunu u Oklahomi i drago mi je da će stanovnici Oklahome imati koristi od stotina novih radnih mjesta na području Tulse i od kapitalnog ulaganja od 580,63 milijuna eura”, rekao je guverner Oklahome Kevin Stitt.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari