Nike ukida više od 1.600 ranih mjesta, želi smanjiti troškove

Pixabay.com
Nike, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Nike je priopćio da će otpustiti oko dva posto svoje ukupne radne snage, što znači da će ukinuti više od 1.600 radnih mjesta. Veliki proizvođač sportske odjeće ovim potezom želi smanjiti troškove nakon što je zabilježio slabiju dobit u 2023.

Njegova konkurencija Adidas, Puma i JD Sports također su upozorili na slabiju zaradu, budući da potrošači manje kupuju stvari koje im nisu neophodne, prenosi Reuters.

Nike je u prosincu lani zacrtao plan uštede dvije milijarde dolara u sljedeće tri godine kroz korake koji uključuju smanjenje ponude nekih proizvoda, poboljšanje opskrbnog lanca, smanjenje razine upravljanja i povećanje upotrebe automatizacije.

Tvrtka je također najavila da će u trećem kvartalu imati oko 400 do 450 milijuna dolara troškova za otpremnine zaposlenika. Nike je imao približno 83.700 zaposlenika od 31. svibnja 2023., prema dokumentaciji tvrtke.

Wall Street Journal, koji je prvi objavio ovu vijest, rekao je da se očekuje da će otkazi započeti danas, a da će druga faza biti dovršena do kraja tekućeg tromjesečja.

Ne očekuje se da će otpuštanja utjecati na zaposlenike u trgovinama i distribucijskim centrima ili na one u inovacijskom timu.

18 Odgovora

  1. Kad bi cijene bile imalo normalne i svima pristupačne mislim da bi bila drukčija priča.

  2. Ima li koja svjetski poznata tvrtka a da u zadnje vrijeme ne otpušta gomilu radnika

  3. Naravno, čim treba smanjit troškove odma otpuštaj radnike. Ali Bože sačuvaj da se taknu megamilijunske plaće i bonusi onih sa vrha.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari