Microsoft otpušta 1.900 zaposlenika u odjelu za videoigre

Pixabay.com
Videoigre, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Microsoft je najavio da će otpustiti oko 1.900 zaposlenika u svojoj podtvrtki za videoigre, što predstavlja oko devet posto ukupnog broja zaposlenih.

CNBC piše kako ova najava stiže tri mjeseca nakon što je okončana akvizicija tvrtke i studija Activision Blizzard, a izvršni direktor Microsoft Gaminga Phil Spencer to je objasnio pokušajem da smanje “područja preklapanja” u kompaniji.

Naglasio je pritom da će svim otpuštenima pružiti podršku, što uključuje i isplatu otpremnina te pomoć u pronalasku budućih zaposlenja.

Ova vijest nije utjecala na dionice Microsofta, što se objašnjava činjenicom da se otkazi u ovom sektoru i očekuju, posebno nakon velikih akvizicija.

Microsoft je, podsjetimo, Activision Blizzard kupio za 69 milijardi dolara, što je ujedno bilo i najveće preuzimanje u povijesti te tvrtke.

Otpuštanja u tehnološkom sektoru u prvim su tjednima 2024. godine postala gotovo svakodnevna pa su tako planove za smanjivanje radne snage među ostalima potvrdili Riot Games, TikTok, eBay i SAP.

8 Odgovora

  1. Žalosno za čuti. Ali vjerujem da će naći bolja radna mjesta gdje će više cjeniti njihov rad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari