Nakon početnog uspjeha nastavljen projekt ‘Z cugom v zeleno Međimurje’, u petak vozi na Urbanovo

Mađerkin breg, Foto: Matej Ščavničar (Terca art)

Turistička zajednica Međimurske županije ove je godine pokrenula turistički projekt koji organizira HŽ-ov vlak iz Zagreba te lokalne međimurske prijevoznike kako bi turisti što lakše posjetili lokalne manifestacije vezane uz spomenuti kraj na sjeveru Hrvatske.

U travnju je prvi vlak rasprodan pa je nastavak programa dobio ‘zeleno svjetlo’. Prvi vlak organiziran je uz obilježavanje Dana planeta Zemlje pa su mnogi posjetitelji volontirali kroz organizirane akcije. Izgradili su „hotel“ za kukce i kućicu za ptice, elemente tradicijske maske za potrebe doma za stare i nemoćne, uredili okoliš objekta za djecu s posebnim potrebama, obavili proljetne radove u vrtu regenerativne poljoprivrede, šetali i skupljali smeće, izradili kućicu za ptice, eko svijeće radi prodaje za fond za zbrinjavanje napuštenih pasa, kao i proljetne radove na pašnjaku za ispašu autohtonog Međimurskog konja.

Dođite vlakom na festival vina u zeleno Međimurje!“, stoji u novom pozivu TZ-a na lokalni, tradicionalni festival vina.

„Međimurski festival vina, Urbanovo, enološki doživljaj u najsjevernijoj hrvatskoj županiji, tradicionalno se održava u svibnju, ali ove godine uz veliku novost i novu ponudu – dolazak u Međimurje posebnim vlakom, koji je i sam dio vinske manifestacije. Samo Urbanovo proteže se gotovo tijekom cijelog svibnja, a vlakom će se krenuti na završno događanje, Otvoreni podrumi, koje se održava 24. i 25. svibnja.“, poručili su iz TZ-a za portal Financije.hr.

Dio je to nove turističke ponude Međimurja, „Z cugom v zeleno Međimurje“, koje osim što je ekološko i održivo, nudi i razne sadržaje pa je i sam vlak, uz zabavni program međimurskih izvođača, postao dio jedinstvene turističke priče.

Poziv TZMŽ-a

Polazak u petak, povratak u nedjelju

S prvog perona zagrebačkog Glavnog kolodvora vlak put Međimurja polazi 24. svibnja, a povratak je 26. svibnja.

„Vrijeme između, vrijeme je vinskog hedonističkog raja. Vinarije koje sudjeluju u programu – Štampar, Cmrečnjak, Preiner, Kocijan, Kojter, Hažić, Kossi, Novak Boris, Medenjak, Horvat, St. Jerome  (podrum Štrigova) i Kerman – sve redom proizvođači nagrađivanih vina na međunarodnim natjecanjima, obilaze se Hop on Hop off autobusima. Autobusi svaka dva sata do ponoći voze  u krug, staju ispred svake vinarije, a gosti mogu sići gdje žele, ponovno uskočiti u bus i odvesti se na drugu lokaciju.“, stoji u najavi programa koji predviđa uživanje u najboljim vinima međimurskog kraja, uz posjet vinarija gdje se proizvode i poslužuju direktno kod vinara.

Subota je, 25. svibnja, uz obilazak vinarija i degustacije vina uz prigodnu gastronomsku ponudu, obogaćena dodatnim sadržajem, izletom po Međimurju uz posjet Oldtimer muzeju Šardi u Selnici i Mlinarevom gruntu u Žabniku.

Za sve goste u ovom aranžmanu, s noćenjima u nekoj od održivih kuća za odmor, kojih u Međimurju kao nositelju Ecolabel certifikata, ne manjka ili u lokalnim hotelima, zavisi o vlastitim preferencijama, putovanje vlakom u oba smjera je besplatno kao i čaša vina u vinariji po izboru.

Nakon izuzetno uspješnog prvog vikenda Urbanova u kojem je uživalo nekoliko tisuća domaćih i stranih posjetitelja zadovoljstvo mi je pozvati sve ljubitelje vina i dobre domaće hrane da odaberu vlak kao održivi način putovanja i posjete Međimursku vinsku cestu te dožive gostoprimstvo u desetak obiteljskih vinarija.”, izjavio je za Financije.hr Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije.

22 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari