Najveći brod u povijesti Jadrolinije stigao u Hrvatsku

Jadrolinija
Brod dalmacija, Foto: Jadrolinija/X

Brod “Dalmacija”, najveći u povijesti flote Jadrolinije, koji će održavati međunarodnu liniju Dubrovnik – Bari, stigao je u Hrvatsku te će u brodogradilištu Viktor Lenac biti prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije, izvijestili su iz ove tvrtke.

Ističu da je riječ o investiciji vrijednoj 18 milijuna eura, koja donosi novinu u međunarodnom pomorskom prometu te za Jadroliniju znači poboljšanje usluge na međunarodnim linijama s Italijom, prenosi Hina. Riječ je o brodu koji je donedavno nosio ime “Oslofjord”, a izgrađen je 1993. u norveškom brodogradilištu Fosen Mekaniske Verksteder AS. Rekonstruiran je 2014. u STX-u Finskoj prema projektu OSK designa, koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije.

Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a kapacitet 1800 osoba i 350 automobila. Namijenjen je održavanju međunarodne linije Dubrovnik – Bari, a svojim karakteristikama omogućava promjenu koncepta linije u dnevnu liniju s deset putovanja tjedno u visokoj sezoni. Na osam paluba brod ima razne sadržaje, dva restorana, tri bara, grill bar, igraonicu za najmlađe, otvorene palube.

Jadrolinija
Brod dalmacija, Foto: Jadrolinija/X

Predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta, kazao je da je Jadrolinija ponosna na ulaganje kojim se nastavlja kontinuitet obnove bijele flote i modernizacije poslovanja.

“Održavanje međunarodnih linija za Jadroliniju je duga tradicija. Još od vremena Jadrolinija cruises, pa do današnjih veza s Italijom, putnici nam se rado vraćaju. No, svejedno moramo razmišljati i o svojoj konkurentnosti na međunarodnom tržištu te se prilagođavati trendovima i potrebama putnika. Sigurni smo da brod ‘Dalmacija’ sa svim svojim sadržajima, kapacitetom i brzinom donosi osvježenje i promjenu koja će naići na veliko odobravanje naših putnika. Razvijamo tako sve aspekte poslovanja Jadrolinije i izgrađujemo bijelu flotu, na koju čitava država može biti ponosna, rekao je Sopta.

Iz Jadrolinije još ističu kako brod “Dalmacija” nastavlja dugu tradiciju međunarodnih linija, što govori i njegovo ime jer je “Dalmacija” bio i putnički brod izgrađen 1965., iz razdoblja Jadrolinija cruisesa te je povezivao Hrvatsku s lukama cijelog Mediterana.

JADROLINIJA

Riva 16, 51000, Rijeka, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
160.726.609,33 (2022)
Broj zaposlenih:
1.807 (2022)

BRODOGRADILIŠTE VIKTOR LENAC d. d.

Martinšćica 8, 51000, Kostrena, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
85.580.571,64 (200)
Broj zaposlenih:
328 (200)

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari