Uvode se nove brodske i aviolinije iz Italije prema Hrvatskoj

BMT burza, Foto: Tatjana Miščančuk/Hina

Talijanskim touroperatorima, avio i brodskim prijevoznicima Hrvatska je poželjan partner i destinacija za njihove turiste, kojih bi u 2024. moglo biti više nego 2019., čemu će pridonijeti i nove avio i brodske linije s juga Italije, poručio je s BMT-Mediteranske turističke burze direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Na toj burzi, koja traje do 16. ožujka, Hrvatska je zemlja-partner, a HTZ i njezino predstavništvo u Milanu su nositelji nastupa.

Kako se radi o poslovnoj burzi s kupcima i partnerima iz cijelog svijeta orijentiranih na Mediteran, uloga Hrvatske je sve važnija, jer je sve atraktivnija destinacija na Mediteranu, kazao je direktor sajma Angelo de Negri.

“Dobro smo se predstavili na BMT-u u Napulju i nacionalno i po regijama, s još oko 15 izlagača, turističkih zajednica i tvrtki, koje dogovaraju poslove. Talijanskom tržištu je važna kvaliteta ponude, i to sve više i prepoznaju i u Hrvatskoj, ali i cijene koje su u odnosu na njihove još konkuretnije”, ocijenio je Staničić.

Istaknuo je i veće zanimanje Talijana za dolaske u pred i posezoni, a jako dobro reagiraju i na hrvatske promotivne kampanje. Također je iznio i podatke prema kojima je prošla godina po pitanju dolaska turista iz Italije bila izjednačena s rekordnom 2019., dok bi je 2024. trebala i nadmašiti.

Predsjednik najveće talijanske udruge touroperatora ASTOI Pier Ezhaya kazao je da oni drže 90 posto talijanskog tržišta touroperatora (TO) te da s Hrvatskom žele više raditi, ali i da očekuju da mogu bolje ‘programirati’ pakete s letovima i hotelima, u čemu im treba više suradnje s hrvatskim partnerima.

U sklopu BMT-a najavljene su i nove aviolinije niskotarifnog prijevoznika Volotea iz Barija i Napulja prema Splitu i Dubrovniku od kraja svibnja, što uz već postojeće linije sa sjevera Italije sada približavaju i njezin jug Hrvatskoj.

Nove brodske linije prema Splitu, piše Hina, uvodi talijanski prijevoznik SNAV, dok će od kraja travnja brodovi Jadrolinije na dnevnoj bazi prometovati od Barija prema Dubrovniku.

10 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari