Bavarsko tržište izuzetno važno za hrvatski turizam

Foto: Arthouse Studio/Pexels

Jedan od najvećih turističkih sajmova za široku publiku u Njemačkoj, f.re.e, započeo je u Münchenu, potvrdivši ranije najave s tog tržišta prema kojima je Hrvatska među top pet odmorišnih destinacija Nijemaca, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Sajam f.re.e se ove godine održava od 14. do 18. veljače, a hrvatski turizam bavarskom tržištu, s kojeg u našu zemlju i dolazi najviše njemačkih turista, uz HTZ predstavlja i 25 drugih (su)izlagača, turističkih zajednica, nacionalnih parkova, hotelijera, agencija i prijevoznika.

Na sajmu su, piše Hina, i ministrica turizma Nikolina Brnjac, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i drugi predstavnici turističkog sektora, koji će uz obilaske sajma održati i sastanke s bavarskim partnerima poput ADAC-a i drugih.

Ministrica Brnjac poručila je da Hrvatska ove godine, nakon što je prošle bila zemlja-partner na tom sajmu, i dalje prezentira najbolje od svoje ponude, “od fascinantne kulture, do mnogobrojnih aktivnosti u prirodi, kvalitetnog smještaja i ne manje važno – vrhunske eno-gastronomije”.

“Bavarsko tržište nam je iznimno važno i zato nam je cilj učvrstiti našu poziciju, ali je i nadograditi u kontekstu cjelogodišnjeg putovanja Nijemaca u Hrvatsku“, izjavila je Brnjac, koja se na sajmu srela i sa bavarskom ministricom prehrane, poljoprivrede, šumarstva i turizma Michaelom Kaniber.

Razgovarale su, prenose iz HTZ-a, o važnosti nastavka suradnje u području turizma, novom hrvatskom Zakonu o turizmu, ali i o povezanosti poljoprivrede i turizma, kao i o važnosti korištenja lokalnih proizvoda u cilju poticanja malog i srednjeg poduzetništva, odnosno gospodarstva u cjelini.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari