Njemačka: Mediji upozoravaju da je Hrvatska preskupa

Pixabay.com
Turizam, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Njemački RTL napravio je veliku analizu poznatih i pristupačnih destinacija za ljetovanje te po prvi puta upozorio svoje sunarodnjake da ne idu u Hrvatsku jer je postala preskupa.

“Prije desetak godina Hrvatska je bila prava jeftina turistička destinacija, što se iz temelja promijenilo. U skladu s potražnjom, ali i zbog promjene valute, cijene su u posljednje vrijeme jako porasle“, istaknuli su.

Napominju pritom i kako su cijene prošloga ljeta u nekim turističkim središtima bile i do 50 posto više nego u isto vrijeme godinu ranije.

Umjesto Hrvatske preporučuju im da posjete susjednu Albaniju koja je “u usporedbi s drugim mediteranskim zemljama izuzetno jeftina“.

“Posebno je lijepa regija Vlora čiji sjeverni dio izlazi na Jadransko more, a južni je poznat kao Albanska rivijera. Turizam cvjeta duž obale i možete biti sigurni da će vam novčanik biti zahvalan“, zaključili su novinari RTL.de.

Uz Hrvatsku, među skupe ljetne destinacije uvrstili su i Mallorcu te Toscanu kojima kao supstituciju nude Maltu, odnosno Rivieru di Ponente na zapadu Ligurnije.

15 Odgovora

  1. Neka švabe idu u Neum. Bitno je samo da koriste naše autoceste da barem malo popune državni proračun.

  2. Skupo je ali ipak dolaze, ko moze platit nek dode, samo nek smanje cijene za nase a ne da preko godine kruh bude 1€ a preko sezone 5€

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari