Montcogim-Plinara preuzela kompletnu distribuciju prirodnog plina na području Siska

Dean Gnjidić, Foto: Promo

Montcogim-Plinara, dio E.ON Hrvatska grupe, obilježila je proširenje distribucijske mreže na području grada Siska te završetak izgradnje novog plinovoda u industrijskoj zoni grada.

Ovim projektom Montcogim-Plinara u potpunosti je preuzela sve poslove distribucije prirodnog plina na području grada Siska, čime je osiguran kontinuitet i opskrba prirodnim plinom za stanovnike i tvrtke tog dijela Hrvatske.

Ukupna vrijednost investicije iznosi dva milijuna eura.

“Ovaj projekt je rezultat povjerenja naših korisnika i dobre suradnje s gradskim i županijskim vlastima koje su prepoznale njegovu važnost te važnost ulaganja u energetsku infrastrukturu kao poticaj za širenje industrijske zone Grada. Lokalnim poduzetnicima sada se nudi mogućnost priključivanja na stabilnu i sigurnu distribucijsku mrežu. Do sad smo u mrežu investirali ukupno sedam milijuna eura, a taj iznos namjeravamo povećati u sljedećem investicijskom razdoblju”, izjavio je direktor energetskih mreža E.ON-a Hrvatska i direktor Montcogim-Plinare Dean Gnjidić.

Montcogim-Plinara planira daljnja ulaganja u razvoj distribucije plina unutar industrijske zone u Sisku i novih područja, što će biti praćeno i povećanjem kapaciteta mjerno-redukcijske stanice kako bi se osigurala veća fleksibilnost i pouzdanost opskrbe.

“Ponosan sam na ovaj projekt koji je još jedna potvrda da doista poslujemo u skladu s našom strategijom i obećanjem našim korisnicima. Kao energetska tvrtka imamo važnu ulogu u pružanju stabilne i sigurne distribucije energije nužne za neprekinuto poslovanje naših korisnika, kao i u daljnjem razvoju distribucijskih mreža, kako bismo potaknuli razvoj područja na kojima imamo koncesije. Međutim, taj zadatak ne ovisi isključivo o nama, već je to zadatak društva u cjelini. Mi u E.ON-u spremni smo biti partner svim ključnim dionicima, no ambiciozni planovi rasta na dobrobit cijelog društva, mogući su isključivo kroz suradnju svih dionika“, poručio je predsjednik Uprave E.ON Hrvatska Andreas Rörig.

Montcogim-Plinara d.o.o. je tvrtka za distribuciju prirodnog plina za kućanstvo i poduzetništvo. U veljači 2018. godine tvrtka E.ON Hrvatska postala je 100-postotni vlasnik Montcogim-Plinare, nakon što je godinu prije uspješno preuzela i plinsko poslovanje u Koprivnici.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari