Ministarstvo turizma daje bespovratnih 2,65 milijuna eura za 226 projekata

Image by wirestock on Freepik

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) odabralo je 226 turističkih projekata za povećanje konkurentnosti turističkog gospodarstva za 2023. koje će podržati s bespovratnih 2,65 milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz MINTS-a.

Agencija Hina pojašnjava kako ta sredstva MINTS dodjeljuje iz dugogodišnjeg programa bespovratnih potpora Konkurentnost turističkog gospodarstva.

Programom u prvi plan stavljamo projekte ugostitelja, turističkih agencija i brodova za kružna putovanja kako bismo im iz ovog izvora osigurali potporu za digitalnu i zelenu tranziciju, s obzirom da se projekti za tu namjenu ostalih dionika u turizmu financiraju putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i Višegodišnjeg financijskog okvira”, kažu iz ministarstva.

Sredstva su dostupna subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), registrirani za ugostiteljske i/ili turističke djelatnosti, a program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od tri mjere.

Kroz mjeru A se podupiru postojeći ugostiteljski objekti s cjelogodišnjim poslovanjem koji imaju neko od važećih rješenja iz skupine restorani. U tom segmentu će potporu dobiti 114 prijavitelja, većinom s Jadrana, u ukupnom iznosu od 1,82 milijuna eura.

Mjera B, pak, namijenjena je turističkim agencijama ili onima koje imaju rješenje o ispunjavanju uvjeta za pružanje usluga turističke agencije od nadležnog ureda državne uprave. Ta je mjera potpora za ulaganja u zelenu tranziciju pružanja agencijskih usluga i ulaganja u digitalizaciju i unapređenje agencijskih usluga, a dobit će je 82 agencije, većinom s Jadrana, u ukupnom iznosu od 426,5 tisuća eura.

Kroz mjeru C, namijenjenu postojećim plovnim objektima za krstarenje registriranima sukladno Pravilniku o vrstama plovnih objekata nautičkog turizma, podupiru se ulaganja u zelenu tranziciju, a potporu će dobiti 30 prijavitelja u ukupnom iznosu od 400,1 tisuću eura.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari