McDonald’s zbog tehničkih problema morao zatvoriti mnoga prodajna mjesta

Pixabay.com
McDonald's, Foto: Pixabay.com

McDonald’s je priopćio da je zaustavio rad u mnogim svojim trgovinama u Australiji, Japanu, Hong Kongu i Ujedinjenom Kraljevstvu zbog poremećaja u sustavu, a obustavljeno je i online naručivanje.

Glasnogovornik McDonald’sa Australia rekao je da rade na rješavanju ovog problema, a McDonald’s Japan objavio je na društvenoj mreži X da postoji greška u sustavu.

“Zbog kvara računalnog sustava, mobilni kiosci za naručivanje i samonaručivanje ne rade. Molimo naručite izravno na pultu restorana”, objavio je McDonald’s Hong Kong na Facebooku.

Tvrtka ima gotovo 3.000 prodajnih mjesta diljem Japana i otprilike 1.000 u Australiji, pokazuju podaci na njihovoj web stranici. U Hong Kongu imaju oko 245 prodajnih mjesta, prenosi Reuters.

Otkriveni su problemi i na Novom Zelandu gdje imaju 160 McDonald’sa. I tamo su zatvorena neka od prodajnih mjesta.

“Restorani imaju IT problem koji utječe na njihovu sposobnost obrade narudžbi”, izjavio je glasnogovornik tvrtke na Novom Zelandu.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, Maria Avram, koja radi u McDonald’s trgovini u Londonu, rekla je za CNN da je došlo do prekida rada sustava u ranim jutarnjim satima, a osoblje je moralo primati narudžbe i govoriti kolegama u kuhinji što da kuhaju.

9 Odgovora

  1. Sta ne znaju zaprimiti narudzbu na dobar stari nacin, dodjes, narucis, najedes se i odes

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari