Lufthansa upozorava putnike da ne dolaze u zračne luke tijekom štrajka

pixabay.com
Lufthansa, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Putnici na otkazanim letovima Lufthanse neće moći dobiti potrebne usluge u zračnoj luci tijekom štrajka osoblja planiranog za srijedu, priopćio je njemački zrakoplovni prijevoznik.

Zbog štrajka, šalteri za ponovne rezervacije nažalost neće imati osoblje Besplatne mogućnosti ponovnog rezerviranja dostupne su putem internetske stranice Lufthanse, korisničke aplikacije i servisnog centra“, napisala je zrakoplovna kompanija na svojoj web-stranici.

Karte za domaće njemačke letove mogu se pretvoriti u vaučere za putovanja željeznicom, naveo je zrakoplovni prijevoznik, prenosi Hina.

Podsjećamo, sindikat Verdi pozvao je osoblje Lufthanse, koje radi pri zračnim lukama, na štrajk u srijedu. Štrajk će se odnositi na zračne luke u Frankfurtu, Münchenu, Hamburgu, Berlinu i Düsseldorfu. Štrajk bi trebao započeti u srijedu u 4 ujutro i trajati do 7 sati ujutro u četvrtak.

Lufthansa očekuje da će 80 do 90 posto svojih letova zakazanih za srijedu biti otkazano i govori o oko 100.000 pogođenih putnika.

Najavljeni štrajk odgovor je na tekuće pregovore o plaćama Lufthansa Grupe za oko 25.000 zaposlenika takozvane „zemaljske posade“ Deutsche Lufthanse, Lufthanse Technik i Lufthanse Cargo, među ostalima.

Ponuda poslodavaca u drugom krugu pregovora 23. siječnja odbijena je, jer su predložena povećanja plaća ocijenjena preniskima.

Nedavno je u njemačkim zračnim lukama došlo do velikih poremećaja zbog štrajka. Prošlog četvrtka sindikat Verdi je naložio je štrajk sigurnosnom osoblju u nekoliko velikih zračnih luka.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari