Londonski taksisti tuže Uber za 250 milijuna funti

Londonski taksisti, Foto: Irina Aksenova/Pexels

Uber se suočava s višemilijunskim pravnim sporom koji se vodi u ime gotovo 11.000 londonskih vozača slavnih crnih taksija, u najnovijem izazovu tvrtki u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva.

Tužitelji tvrde da je, kako bi dobio licencu za rad u gradu, Uber namjerno obmanuo Transport for London o tome kako njegova aplikacija radi.

Tvrtka za vođenje parnica RGL Management objavila je kako je tužba “teška” najmanje 250 milijuna funti, pri čemu bi svaki taksist mogao dobiti po 25.000 funti.

“Ove stare tvrdnje potpuno su neutemeljene. Uber zakonito posluje u Londonu, ima licencu TfL-a i ponosan je što služi milijunima putnika i vozača diljem glavnog grada”, rekao je glasnogovornik Ubera za BBC.

Tužba se fokusira na razdoblje između svibnja 2012. i ožujka 2018. godine i Uberovo poslovanje u Londonu.

Tijekom godina Uber se suočavao s brojnim izazovima u mnogim gradovima diljem svijeta.

TfL je tako odbio obnoviti licencu tvrtke 2017., rekavši da pokazuje “nedostatak korporativne odgovornosti” s “implikacijama za javnu sigurnost i sigurnost”.

Tada se Uberova izvršna direktorica Dara Khosrowshahi ispričala za greške iz prošlosti i rekla da će tvrtka osporiti odluku. Uspješno su se žalili, međutim, tek nakon što su ponovno odbijeni dvije godine kasnije.

Dozvola je za rad u Londonu na kraju im je obnovljena 2022. na rok od dvije i pol godine, što znači da ističe krajem rujna.

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari